Η αφρίνα ή αλλιώς (ο) ανθός άλατος θεωρείται το καλύτερο και πιο νόστιμο αλάτι. Συλλέγεται με το χέρι σε μορφή νιφάδων από την επιφάνεια της θάλασσας και δεν έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία. Έχει ξεχωριστή υφή, λιώνει στο στόμα και δημιουργεί έκρηξη γεύσεων. Χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα αλλά και σαν επιτραπέζιο σε ωμές ή βραστές σαλάτες, πατάτες,...
Το βοτανικό του όνομα είναι crithmum maritimum, φυτρώνει στις χρυσαφένιες ακρογιαλιές, πάνω στα βράχια όπου υπάρχει λίγη άμμος, αντέχοντας τη δύναμη του ανέμου που το χτυπά με μανία, ποτιζόμενο με την αλμύρα της θάλασσας.
Από τους επιστήμονες, έχει χαρακτηριστεί σαν η τροφή του μέλλοντος καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι διουρητικό και...
Συστατικά: Πιπεριά Φλωρίνης, ζάχαρη, σιρόπι γλυκόζης, πηκτωματογόνο:πηκτίνη, ρυθμιστής: οξύτητας: κιτρικό οξύ. Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 1-5οC.