Η αφρίνα ή αλλιώς (ο) ανθός άλατος θεωρείται το καλύτερο και πιο νόστιμο αλάτι. Συλλέγεται με το χέρι σε μορφή νιφάδων από την επιφάνεια της θάλασσας και δεν έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία. Έχει ξεχωριστή υφή, λιώνει στο στόμα και δημιουργεί έκρηξη γεύσεων. Χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα αλλά και σαν επιτραπέζιο σε ωμές ή βραστές σαλάτες, πατάτες,...
Χειροποίητη μαρμελάδα μαύρη ελιά – λεμόνι, τσάι καϊνάρι. Από το νησί της Λέσβου. Μικρή παραγωγή, χωρίς συντηρητικά. Συστατικά: μαύρη ελιά, λεμόνι, χυμός λεμονιού, καϊνάρι (κανέλα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, πιπέρι, τζίντζερ), ζάχαρη.